Obsah fóra ZASTAVA.CZ ZASTAVA.CZ
Věnováno tomu nejlepšímu vozu
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Dohoda mezi Zastavou a GM na spadnutí

 
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra ZASTAVA.CZ -> NOVINKY - 2007
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
zastavaman
Site Admin


Založen: 13.2.2007
Příspěvky: 116

PříspěvekZaslal: st červenec 18, 2007 6:40 am    Předmět: Dohoda mezi Zastavou a GM na spadnutí Citovat

Automobilka GM se údajně dohodla na montáži vozů v Srbsku
Bělehrad 17. července (ČTK) - Americká automobilka General Motors se údajně dohodla se srbskou firmou Zastava na montáži vozů Opel v Srbsku. Agentuře Reuters to dnes řekly zdroje obeznámené s jednáním.
"Očekává se, že výroba prvních vozů Opel Astra začne v roce 2008," uvedl jeden ze zdrojů. Státní továrna Zastava již dříve uzavřela dohodu o montáži vozů Punto pro italskou automobilku Fiat. Továrna má kapacitu 60.000 vozů ročně, loni však vyrobila pouze 15.000 automobilů.
"Dohoda s General Motors umožní Zastavě pracovat s moderními technologiemi, což zvýší její šance, že bude plně těžit z blížící se privatizace," řekl agentuře Reuters zdroj ze srbské vlády. Ta minulý týden oznámila, že tendr na prodej továrny Zastava bude vypsán do konce letošního roku.
Závod Zastava byl v roce 1999 poškozen leteckými útoky NATO na průmyslová zařízení v Srbsku. Továrna nyní zaměstnává zhruba 4000 pracovníků ve srovnání s více než 11.000 před restrukturalizací v roce 2001, píše agentura Reuters.
Mladá fronta Dnes minulý týden přinesla informaci časopisu Automotive News o tom, že GM uvažuje o novém závodě v Evropě a že mezi kandidáty patří i Česká republika. Podle týdeníku Euro však nová továrna vyroste spíše na východ od českých hranic, nejpravděpodobněji na Ukrajině, v Rusku nebo Kazachstánu.
_________________
Zastava navždy a ještě déle!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Toto fórum je zamknuto, nemůžete zde psát ani upravovat příspěvky!   Toto téma je zamknuto, nemůžete zde přidávat odpovědi ani upravovat své příspěvky!    Obsah fóra ZASTAVA.CZ -> NOVINKY - 2007 Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com